tiistai 7. joulukuuta 2010

Kotiesittelyä

Olen todella tyytyväinen, että ostimme tämän asunnon. Asunnosta on saatu koti, ja vaikka kaikki ei olekaan vielä valmista, on täällä mielestäni jo ihan viihtyisää ja oman näköistä.

 
Keittön pöydän äärellä voi nauttia aamukahvia ja lukea. Ikkunoista tulee sisään päivänvalo, jota tosin nyt talviaikaan on niukanlaisesti.

Pöydälle voi myös kattaa illanistujaisten tarjoilut, kuten eilen ensimmäisissä tämän asunnon illanistujaisissa. Katsottiin kaveriporukalla linnanjuhlia samalla hieman syöden ja juoden. Miehille oli lämmitetty myös sauna. Tuparit on tiedossa sitten joskus ensi vuoden puolella.


Ruokapöytä yhdistää keittiön olohuoneeseen.  Keittiömme on toisaalta erillään ja omaa tilaansa, mutta silti samassa olohuoneen kanssa. Tykkään siitä, ettei keittiöön tarvitse eristäytyä. Tämän huomaa esimerkiksi juuri, kun on vieraita kylässä. Keittiössä voi hääräillä samalla, kun juttelee muiden kanssa. 

 
Itse en olisi valinnut keittiöön tälläisiä keittiönkaappeja, mutta kyllä ne menettelee. Kaappien ovet ovat valkoiset, mutta tässä kuvassa valon takia ne näyttävät lähinnä kelertäviltä. Kahvoja ei tarvinnutkaan vaihtaa, sillä toisin kuin muistelin, ne olivatkin valmiiksi teräksiset.  Myös harmaat laminaattitasot ovat valintana sellaiset, joita en olisi laittanut, mutta kelvolliset nekin on. Tasotilaa löytyy hyvin, sillä keittiän kaappeja on kahdella seinällä ja tasotilaa samaten.

 
Olohuone on se osa kodista, jossa tulee vietettyä eniten aikaa. Lipasto hoitaa kirjahyllyn virkaa ja on muutenkin oivana säilytysratkaisuna. Peilikaapit pitävät sisällään osan kegistä sekä takit, lapaset ja huivit. Valkeissa korkeissa kaapeissa on lakanoita, siivoustarvikkeita ja säilytettäviä papereita. Peilistä heijastuva pikkuinen lipasto lähtee jossain vaiheessa vaihtoon.

Makuuhuone myötäilee jälleen kerran edellisten asuntojen tyyliä. Erona oikeastaan ainoastaan se, että tällä kertaa meillä on käynti ulos juuri makuuhuoneen kautta.

 Mitä luuletta, tulisikohan meidän hankkia lumilapio? ;)

18 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Tosi nätti koti teillä! :) Ja ihanat tuikkukupit tuossa ensimmäisessä kuvassa! :)

Sari kirjoitti...

Ihana koti! Mulla on noi samat kaapit keittiössä..... Ite oon kyllä tykänny ja hyvältä ne näyttää siellä teilläkin :)

Hanna kirjoitti...

Tosi kaunis koti teillä :)
En ole aikasemmin kommentoinut, mutta nyt oli pakko kysästä mistä olette olohuoneen pöydän ostanut? Se olisi nimittäin juuri täydellisen näköinen myös meidän olohuoneeseen, jos jossain sattuisi vielä olla myynnissä :)

~M~ kirjoitti...

Taas kerran; meillä on samanlainen päiväpeittokin:D

Marge kirjoitti...

Nanna: Kiitos. :) Tuikkukupit on myös omat lempparini. Olen saanut ne muutama vuosi sitten joululahjaksi silloiselta työnantajalta ja kovassa käytössä ovat olleet.

Sari: Noita kaappeja taitaa ollakin monisa kodeissa. :) Ihan lempparit mulle olis korkeakiiltovalkoiset kaapit ilman mitään uria, mutta nämäkin kyllä kelpaa :)

Hanna: Kiva kun kommentoit! Ilahdun aina kovasti kommenteista. :) Olohuoneen pikkuinen pöytä on Ikeasta. Samaiset pöydät on meillä myös makuuhuoneessa yöpöytinä. Hintaakin oli vain 19,90€, muistaakseni. Valitettavasti tuollaista kahden pienen pöydän yhdistelmää ei taida Ikeassa olla enää myynnissä,mutta tuota Lackin apupöytää vielä myydään yksittäiskappaleina, eli silleen, että olisi vain tuo korkeampi pöytä.

~M~: Me ollaan ihan samiksia! :)

~M~ kirjoitti...

Ollaan joo,astiastokin on samaa sarjaa:D

Unknown kirjoitti...

Tosi kivalta näyttää koti! :)

Miia kirjoitti...

Ihanan näköinen koti :)

syys kirjoitti...

Koti on saatu taas nätiksi <3 Toivottavasti saitte roudattua kaikki loput kamat hyvin paikalleen :)

Ja täällä odotellaan saunakutsua sitten joku ilta ^^ Tosin liekö aikaa vasta helmikuussa, nyt Joulun alla on vaikka mitä :)

Chatrin kirjoitti...

Mä tykkään tosta ruskeasta seinästä :) Ja saisinko tota ruokaa vaikka nyt heti?

Marge kirjoitti...

Suvi: Kiitoksia :)

Miia: Kiitos paljon :)

rva ruusunen: Kaikki loputkin tavart saatiin silloin viikonlopun aikana hyvin kannettua. Suuri kiitos teille vielä muuttoavusta <3 Ja todellakin tulette saunomaan. Tosiaan tämä joulukuu on ainakin kovin täynnä jo, mutta heti ensi vuonna!

Chatrin: Omakin silmä on siihen jo ihan tykästynyt. Silti me se jossain vaiheessa maalataan, mutta ei tuolla niin kiirettä :)

alli kirjoitti...

pakko kommentoida, että ootte kyl fiksuja kun ostitte kodin. vaikka joutuukin ottamaan velkaa, niin tavallaan sitä sitten kuitenkin maksaa itselleen, kämpänhän voi sitten myydä jos muuttaakin muualle. nykyään vuokrahinnat on aivan älyttömiä! koetan jyväskylästä löytää yksiötä/pientä kaksiota kävelymatkan päästä keskustasta ja on oikeesti toivotonta saada sellaista alle 500e/kk, saati mitä vuokrat on sit siellä pk-seudulla! huh! kunpa löytys töitä jostain, saisin sitten sitä lainarahaakin ja voisin ostaa enkä vuokrata.. :G

Elbu kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin :) Näyttää jo niin viihtyisältä että :)

Marge kirjoitti...

alli: Asunnon ostaminen oli kyllä hyvä päätös. Joka kuukausi lyhentää tätä asuntoa itselleen. Olet niin oikeassa siinä, että vuokrahinnat ovat ihan järkyttäviä. Musta on jotenkin nurinkurista, että me asutaan halvemmalla, kun lyhennetään asuntolainaa ja maksetaan vastiketta kuin asuttais edellisessä vuokra-asunnossa. Hullua. Toivottavasti sulle löytyy pian (jollei oile jo löytynyt) vuokrakoti ja myöhemmin sitten ihan omakin koti, kun saat töitä :) Tsemppiä myös työnhakuun!

Elbu: Kiitos! :) Ollaan oltu tyytyväisiä ostopäätökseen. Tämä on kiva koti. :)

heinis kirjoitti...

Ihanaa!<3 Meillä on myös kova asuntokuume. Vielä ei vaan ole uskallettu ostaa, kun ainoastaan toisella on vakkarityö. Onko teillä kummallakin vakkariduunit? Minkä kokoinen asuntonne olikaan? Entä oletko kertonut, paljon se kustansi? Tuota ei todellakaan ole pakko kertoa, jos tuntuu liian henkkoht :) Me ihastelimme n. 5 km kaupungin keskustasta olevaa 2007 rakennettua 73,5 neliön rivitalon päätyasuntoa, hp 157 t€ - olin siihen ihan rakastunut, mutta se kerkesi mennä, tosi nopsasti :(((( Yhyyy. Mutta enhän vielä ollut 100 % valmis ostoon, joten toivotaan, että meillekin sitten vielä joskus ihana koti löytyy... (Asumme siis Porissa.)

Marge kirjoitti...

heinis: Asuntokuume on kyllä sellainen kuume, että se ei lopukaan ennen kuin asunnon sitten saa. Eli toivottavasti teilläkin pian koittaisi aika, että asunnon osto tulisi mahdolliseksi ja kiva koti löytyisi. :) Meillä on molemmilla vakkarityöt, joten juurikin sen ansioista uskallettiin asunto hyvin hankkia. Neliöitä on 52,5 neliötä + piha. Hintaa en valitettavasti halua kertoa, mutta tämän alueen keskihinnoissa mennään. Asunto on siis Espoon Leppävaarassa ja 2003 valmistunut.

Alma kirjoitti...

Onnea vielä minultakin uudelle kodille!:) Kauniilta näyttää! Harmoonista ja siistiä. Ja mun mielestä teillä on jo NIIIN valmista, verrattuna esim. meidän olkkariin.:)

Marge kirjoitti...

Alma: Kiitoksia! :) Meillä kävi ihan yllätävänkin hyvin vanhat huonekalut suurimmalta osin tänne uuteen. Yksi lipasto sekä mattoja vielä kaivataan, mutta suurimmaksi osin isoimmat hankinnat oli jo tässä. :)