sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Pala palalta kohti viihtyisää kotia

Hei taas pitkästä aikaa! Muuttorumbaa ollaan elelty muutamat viime päivät ja sama jatkuu edelleen. Nyt tosin jo ei ihan niin intensiivisellä tahdilla. Perjantaina tyhjennettiin Kuopion asunto ja eilen hurauteltiin heti aamusta uuteen kotiin. Tänään ollaan juostu Ikeassa vähän kaikkea uutta metsästämässä. Vanhasta asunnosta jätimme taaksemme mm. ruokaryhmän, nojatuolin, sohvapöydän ja lukemattoman kasan tavaraa jätesäkeissä. Konttiinkin vietiin iso kasa käyttövaatetta, joka inventaariossa sai luvan lähteä vaatekaapista. Uutta siis oli ja on edelleen saatava tilalle. Tällä hetkellä ainoastaan makuuhuone alkaa olemaan lopullisessa kalustuksessaan, muu on vielä vaiheessa.


Makuuhuoneesta ei oikeastaan enää puutukaan muuta kuin esille tulevat esineet ja käyttötavara. Lipaston päälle tulee mm. mariskooli sekä koruja pikkuisessa lippaassa. Taulu pitää myös porata seinälle. Värimaailma pysyy hyvin paljon entisen asunnon tyylisenä. Tekstiilien ja kalusteiden osalta valkoista ja tummanruskeaa. Pienimuotoisen väripilkut tulevat sitten juuri niistä muista esineistä.


Ikean reissulta löydettiin suurimpana ostoksena olohuoneeseen Bestån tv-taso, joka on edelleen puolittain insinööripoikaystävällä kasauksen alla. Ruokaryhmän suhteen jäätiin vielä harkintavaiheeseen. Meille tulee mitä todennäköisimmin joko pyöreä ruokapöytä muurahaistuolein (tai Ikean vastaavin mallein) tai sitten baaripöytä ja -tuolit.



Minä pääsin tv-tason kasauksen ohella myös viherpiiperöimään, kun viherkasviosastolta lähti mukaan muutama uusi kasvi. Kauankohan mahtaa minun istututtamani orkidea pysyä hengissä? Se on mm. tulossa koristaamaan kohta kasassa olevaa tv-tasoa. :)

7 kommenttia:

Tasha kirjoitti...

Kivalle alkaa koti näyttää, siitä se sisustaminen lähtee :) Onnea uuteen kotiin vain!

Chatrin kirjoitti...

Jee, ihanaa! Pidän erityisesti tuosta, että siemailet valkkaria kasatessasi ikean kalustetta. niin sitä pitää!

Naily kirjoitti...

Makkari näyttää todella hyvältä. :) Ihanan rentouttavat ruskeat sävyt!

Pääsisipä itsekin joskus uusimaan sisustusta enemmän. Sitä varten vain pitäisi vaihtaa olkkarista sohva uuteen.

Neiti Säästäjä kirjoitti...

Et kai sä vaan laittanut tota orkideaa tavalliseen multaan? Tossa kuvassa vaan näyttäis siltä. Orkideoillahan on se ihan oma multa eli sellanen puuhakkelus.

Marge kirjoitti...

Tasha: Kiitos kovasti. :) Tästä saadaan vielä ajankanssa oikein kotoisa.

Chatrin: Ei saa ottaa kasausta liian raskaasti ;) Hyvä valkoviinilasillinen sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Tincali: Sohva on kyllä olohuoneessa se isoin juttu. Ja kovin usei ei viitsi huonekaluja uusia, kun se aina vaatii sitä rahaa.. Onneksi myös tekstiileillä ja muilla pienemmillä jutuilla voi aina vähän uudistaa ja muuttaa.

Marge kirjoitti...

Susu: Laitoin :D Näin hyvä viherpeukalo mä oon. Siinä on kyllä pohjalla omassa purkissa ollut puuhakellus, mutta siinä päällä on multaa. Oi voi.. Tulee kohta uuden osto.

Tiia kirjoitti...

Kannattaa vaihtaa siihen orkideaan siis orkideamulta, vaikkapa ihan samantien. Sillä säästyt todnäk uuden ostolta ja orkidea säilyy hengissä. suositeltavaa on myös laittaa se läpinäkyvään lasiruukkuun.

Mutta oikea asiani siis oli, että mistä olette hankkineet tuon ihanan lipaston, joka teillä on makuuhuoneessa? Se on upea.