maanantai 10. marraskuuta 2008

Vuodenajat.

Pidin pienen kyselyn aiheesta: "Mikä on lempi vuodenaikasi?" Kyselyn tulos oli yllättävänkin tasaväkinen, kuitenkin kesän ja talven noustessa suosikeiksi. Kevään ystäviksi osoittautui 3 lukijaa, lämpimien kesien rakastajiksi 6 lukijaa, syksystä piti eniten 4 lukijaa ja telven suosikiksiin mainitsi 6 lukijaa. Itse olen 100% kesäihminen. Tässä hieman ajatuksiani eri vuodenajoista:

Kevät
Talven pimeyden ja kylmyyden jälkeen on ihanaa, kun lumi alkaa sulaa ja luonto herää eloon. Loskakeleistä en tykkää, kun housut kastuu polviin saakka, mutta kaikekseen kevät on aivan ihanaa aikaa. Ensihetket kuulee talitintin laulusta, ensimmäisten ruohotupsujen esiintulosta, kasvoja lämmittävistä auringonsäteistä. Keväällä mieli on hyvä ja tuleva kesän odotus vielä edessä. Päivien pidentyminen ja lisääntyvä valon määrä vaikuttavat virkeyteen.

Kesä
Suosikki vuodenaikani. Olen kesäihminen henkeen ja vereen. Mitä kovempi helle ja porottavampi aurinko, sitä parempi. Aurinkoaddiktina otan auronkoa aina kun mahdollista ja mahdollisimman syvän ruskettumisen hankkiminen onkin yksi kesän päätavoitteista. Voitte vaan kuvitella miten kovin ihanina kesäpäivinä tekisi mieli vaan lähteä ulos työpaikan sisätiloista. Kesä menee aina liian nopeasti ohi ja aina jää joitain suunnitelmia toteuttamatta. Esimerkiksi viime kesänä ei ehditty kertaakaan yöksi mökille! Rakastan viettää kesäisin aikaa maalla. Saunoa rantasaunalla, viettää aikaa ulkona grillaillen ja vain liikkuen auringonpaisteessa. Toisaalta kaupunkielämäkin on ihanaa. Istua kavereiden kanssa terassilla, hakea torilta jäätelöä ym.

Syksy
Väriloisto on ihanaa aikaa, mutta kauan kestävät vesisateet inhottavampia. Syksyn tullen on aika kaivaa taas kynttilät kaapin nurkista ja niitä poltellaakin ahkerasti koko pimeän kauden ajan. Syksyllä pääsee taas pukeutumaan syysvaatteisiin, mikä on ihanaa. Päivien lyheneminen näkyy taas vireystasossa. Kun lähtee aamulla kouluun, on pimeää. Kun tulee taas kotiin illalla, on taas pimeää.

Talvi
Talven huippuhetkiä on joulun aika kokonaisuutena. Jouluaatto onkin vuoden paras päivä. Jouluna pitää olla lunta ja sitä toivon tänä vuonna kovin, sillä viime jouluna vietin elämäni ensimmäisen mustan joulun. Kovat pakkaset eivät ole tälläisen kesäihmisen mieleen, tosin pikkupakkaset ovat kivan virkistäviä. Talvi tuntuu niin pitkältä kesään verrattuna, vaikka nykyajan talvet ovatkin lähinnä syksyn ja talven välimuotoa muistuttavia märkiä ja pimeitä, kun lunta ei ole maassa nimeksikään.

Kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kesät maalla on kyllä aivan ihania <3 Vaikka teinivuosina ärsytti asua maalla, olen nyt ymmärtänyt miten onnekas olen ollut saadessani asua siellä. Lapsuuden loputtoman pitkät kesät, koti Saimaan rannalla, mökki, iso piha jossa temmeltää...Tulipas nostalginen olo :)

Marge kirjoitti...

nonnu: Minäkin tahdoin varsinkin teini-iässä muuttaa äkkiä maalta kaupunkiin. Ärsytti hirveästi, kun piti asua pienessä kyläpahasessa. Myöhemmin tuo kyläpahanen ei tunnukaan enää yhtään pahalta, vaan vanhempien luona on kivaa lähteä käymään ja kesäisin viettää aikaa rannoilla ym.

Lapsena sai nauttia niistä intiaanikesistä, joita nyt ei ole muutamaan vuoteen näkynyt. Voi kun ensi kesä olisi oikein helle kesä <3