sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Asuntokammotus ja nykyisen kämpän ongelmakohdat.

Käytiin katsomassa edellisessä postauksessa mainitsemaani asuntoa. Yksinkertaisesti aivan kamala.

Koko asuntoesittelykin alkoi loistavasti. Asunnossa asuu tällä hetkellä vielä tammikuussa pois muuttava pariskunta ja tämä asuntoa vuokraava mies ei ollut edes vaivautunut ilmoittamaan heille, että olimme tulossa asuntoa katsomaan. Olipa kiva mennä toisen kotiin, kun he eivät odottaneet ketään saapuvaksi ja vuokranantaja vaan avaa omilla avaimillaan ovea ovikelloa soittamatta. Olivat hieman hämmästyksissään. Jo siinä vaiheessa mietimme, että tälläistä vuokraisäntää me emme halua.

Itse asunto ei saanut meissä aikana minkäänlaista "Jes, tänne me muutetaan!" efektiä aikaan. Järkyttävä muovimattolattia. Kuvioltaan mieheni kuvasi sitä "oksennukseksi". Seinät olivat hirveässä kunnossa. Asunnon pohjaratkaisu ehkä hankalin mahdollinen, joka sai 54 neliön kaksion näyttämään todella pieneltä. Kylpyhuone ja keittiö olivat rapistuneet ja huonossa kunnossa, eikä olkkarikaan ollut kehuttava. Makuuhuone olisi ollut suht. siisti, mutta ei sekään miellyttänyt asunnon kokonaisilmeen nähtyään. Ei parveketta. Koko asunnon ainut oikeasti hyvä asia oli vaatehuone. Eli asunnon metsästys jatkukoon!

Sitten nykyisen asunnon heikkouksiin. Mah Buckit:in Milla haastoi minut kertomaan asuntoni ongelmakohdista. Vuokralla kun asumme, löytyisi ongelmakohtia useitakin, mutta tässä kaksi ensimmäisenä mieleen tullutta.


1. Keittiökaappien ja seinän/ikkunan väliin jää kummallinen aukko, jonne ei keksi laittaa mitään, eikä kyllä mahdukaan. Koko kulmaus jää aivan tyhjäksi ja käyttämättömäksi. Olisi paljon parempi, jos kaapit jatkuisivat kiinni seinään saakka ja tälläinen hukkaneliö tulisi käyttöön säilytystilaksi. En myöskään pidä muovimattolattiasta.

2. Kylpyhuone on pieni, enkä pidä seinien väristä. Kuva ei kerro koko totuutta, sillä oikeasti seinä on aavistuksen kellertävän värinen eikä noin vaalea. Kylpyhuoneeseen ei esimerkiksi mahdu pyykinpesukonetta, jonka todella haluamme.

Laitan haasteen edelleen eteenpäin: Vilma ja Pipari, tarttukaa toimeen! :)

3 kommenttia:

M. kirjoitti...

Kivan oloinen blogi sulla :) Voi ei, asunnonmetsästys on aika puuduttavaa, varsinkin jos kohdalle osuu kuvailmeasi asuntokammotus! Toivottavasti löydätte pian kivan kämpän :)

Marge kirjoitti...

MM: Voi kiitos :) Minäkin heti menin blogisi pariin ja jään sitä seuraamaan :)

Tänään on taas yksi asunnonnäyttö, mutta sinne on tulossa miljoona muutakin katsojaa. Noh, kyllä se joskus tärppää!

Pipari kirjoitti...

Hyvä haaste, teen viikonlopun aikana! Kiitos! :)