torstai 3. joulukuuta 2009

Kuulumisia.

Blogielämä on ollut pikkuisen tauolla kaiken muun kiireen keskellä, mutta nyt se kiire tässä on jollain tapaa vähän paussilla. Eilen iltana jalkaterästä kuului *naps* ja aikani jalalla käveltyäni ja autolla ajeltuani totesin, että parasta lähteä käymään päivystyksessä. Röntgen paljasti aika yksiselitteisen tuomion, eli jalkaterän yksi luu on poikki. Kipsiä ei kuitenkaan pitäisi tarvita, mutta mahdollisimman vähillä kävelyillä mennään nyt seuraavat neljä viikkoa. Miten mun joululahjaososten kanssa käy!?! M:llekin lankeaa nyt kuukauden Milon lenkityshuki ja jumpat jää nyt väliin ihan kokonaan. :( Mutta jalka pitää saada kuntoon..

Espoon reissulla tuli shoppailtua vain itselle. Esimerkiksi tämän mekon ostin H&M:ltä ja tykkään hirmuisesti. :) Pussihalmaisuus on tosi kiva ja mekosta löytyy myös edestä taskut, jotka ovat kyllä päällepäin todella huomaamattomat. Oon aina ollut poikkeuksetta enemmän housu- kuin hameihminen, mutta tätä mekkoa ja viime kesällä ostamaani Vilan pikkumustaa haluaisin pitää nyt koko ajan, jos jonnekin olen menossa. Lisäksi ostin muutaman neuletakin ja kauluspaidan eli töihin sopivaa vaatetusta. Nyt parantelemaan jalkaa sohvalle Da Vinci -koodi elokuvan pariin. :)

Edit: Kirjoitan tähän vielä lisäksi tarkemmin tuon tapaturman syyn. Viime viikolla kaverini astui vahingossa korkkarilla jalkapöytäni päälle ja jalka kipeytyi jo silloin. Linkutin jalkaa muutaman päivän, mutta sitten se tuntui jo olevan kunnossa, enkä sen kummemmin arvellut, että jalalle astumisesta olisi voinut sen kummempaa sattua. Olin siis ihan normaalisti töissä, kävin lenkillä ym. Eilen sitten otin kaverini luokse mennessä heidän pihassaan pari juoksuaskelta ja silloin tuo luu meni poikki. Omaa spekulaatiota on, että luussa oli valmiiksi jo jokin pieni murtuma, lääkäri ei lähtenyt sen kummemmin asiaa veikkailemaan. Tuntuu, että luu meni poikki tosi pienestä, mutta asiaa ei ainakaan se auta, että en juo maitoa. Lapsesta saakka maito on ollut vastenmielistä ja sitä kuluu ainoastaan kahvissa. Nyt on yritettävä kalsiumtabletteja syödä vähän tiheämpään tahtiin. :)

9 kommenttia:

Alma kirjoitti...

Voi, pikaista paranemista sulle!!! Varmaan on tosi kipeetä! Ei muuta, ku kovapohjaista kenkää alle, sen luulis vähän auttavan ja tukevan. Miten sun luu voi noin vain mennä poikki?

Keke kirjoitti...

ai hitsi, se on varmaan sattunu. siis miten se tosiaan meni??
Hö. koitahan parannella sitä siellä....tsemppiä!

minea kirjoitti...

Siis se vain katkesi?! vai mitä tapahtui? Nyt vain levon kannalta vaikkei ehkä malttaisi. Ja joulushoppailuja silmällä pitäen, onneksi on nettikaupat! Ja ai ihanaa, nyt voit kaiket illat passuuttaa miestä: tuotko mulle sitä ja tätä kun enhän minä voi kävellä... :D

Naily kirjoitti...

Ai jai, toivottavasti jalka paranee pian! Tiedän miltä tuntui jumppa/salikielto, kun ranne murtui alkuvuodesta. Tosin kun jalat oli kunnossa niin pyöräilin kotona kuntopyörällä todella paljon.

Hyvä, jos kuitenkaan et kipsiä tarvitse. Tuntuu aika erikoiselta, että murtuman annetaan olla ilman tukea.

Marge kirjoitti...

Alma: Ei jalka onneks oo kipee muuta kuin jos varaan sille liikaa. Lääkärin ohje tosiaan oli, että kovapohjaiset kengät vaan käyttöön, niin auttaa. Vielä on vaan niin turvonnut tuo jalka, ettei oikein mitkään kengät mahdu.

Minä kirjotan tuohon postaukseen vielä lopuksi miten se katkeaminen oikein meni.

Keke: Parannellaan :)

minea: Joo mä oon jo akan päivän jälkeen passuuttanu tuota M:ä aikalailla :D Ja pitää vaan malttaa nyt olla paikoillaan.

Tiia: Lääkäri sanoi, että luu on mennyt niin siististi poikki ja luun päät olivat ihan vastakkain, että kipsiä ei tarvita. Kontrolli on kuitenkin viikon päästä, että tarkistetaan ettei luut ole heiluneet pois paikoiltaan ja luutuminen lähtee oikeassa asennossa alkuun.

Kiitos kaikille paranemistsempistä! <3

Unknown kirjoitti...

Auts. :S toivottavasti paranee pian :) Se ei oo kiva kun on "kävelylakossa", itsellä kerran pottuvarvas murtunu ja kaks kertaa nivelsiteet venähtäny.

Marge kirjoitti...

sups: Eiköhän tuo jalka parane, jos vaan maltan olla liikaa liikumatta. Se on kyläl vaikeaa. Jo toinen päivä otta tiukkaa. Ai, sinullakin on ollut jalkojen kanssa ongelmia.

Anonyymi kirjoitti...

Voi hemmetti mikä juttu tuo luun poikkaistuminen... pelottavaa, itekään en ole juonut maitoa yli kymmeneen vuoteen, alkaako munkin luut napashdella poikki tuosta vaan. Paranemista!

Marge kirjoitti...

silkkis: Kiitos! Äiti on minua monta vuotta varoitellut, että minulla ei voi olla muuta kuin heikot luut ja nythän se sitten nähtiin.. Ihan itsestään ei sentään katkennut, mutta mielestäni aika pienestä katkesi. Toisottavasti sinä selviät ilman luuongelmia.