keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Kotikokin ruokakriisi.

Haluaisin opetella kokkamaan jotain uutta, mutta nopeaa ja helppoa. Tuntuu, että ruokavalio painottuu aina niihin samoihin tuttuihin ruokiin. Meillä syödään yleensä joko erilaisia uunissa valmistuvia ruokia (kinkkukiusaus ja makaronilaatikko) tai pastaa/riisiä erinäisillä lisukkeilla. Salaatit on myös nopeita ja hyviä syötäviä. Silloin tällöin syödään keittoakin, mutta harvakseltaan.

Lukioaikoinani keräsin omaa reseptikirjaa sen varalle, että kun joskus muutan pois kotoa minulla olisi kaikenlaisia ohjeita ruuanlaittoa varten. Enpä ole montaakana kertaa keräämiäni reseptejäni kurkistanut. Ruuanlaitossa avain sana on nopeus ja vaivattomuus. En jaksa odottaa pitkään valmistuvia ruokalajeja, enkä tahdo kuluttaa liiemmin joutilasta aikaa lieden äärellä heilumiseen.

Kaipaisin pieniä vinkkejä ja ideoita keittiöön ja kotikokkailuun. Mikä on sinun bravuuriruokasi ja mitä teillä yleensä syödään?

5 kommenttia:

Keke kirjoitti...

Tän kokin ei varmaan kande antaa mitään vinkkejä=) oon maailman surkein ruoanlaittaja. Meillä syödään aina ihan perusruokia. Kastikkeita ja laatikoita. Välillä ite tehtyjä hamppareita, tortilloja ja muuta ei niin terveellistä=) Onneks ollaan poikakamun kaa niin nirsoja ettei tykätä mistään erikoisesta koska en osais ees laittaa mitään=) toivon niin että muhun puris kokkikärpänen ja innostuisin opettelemaan kokkaamaan.

Alma kirjoitti...

Meillä syödään tosi usein salaatteja. Päivällä kun on syöty usein hieman tukevampi lounas, iltaan tekee mieli jotain kevyempää ja raikkaampaa.

Mun/meidän vakkari on vuohenjuustosalaatti:
-salaatteja (rucolaa, tammenlehväsalaatti tms, kandee sekoittaa useaa eri salaattilaatua)
- kirsikkatomaatteja
- viinirypäleitä
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- vuohenjuustoa pieninä paloina
- paahdettuja cashewpähkinöitä
- päälle balsamico-kastiketta (löysin tämän kastikkeen joskus talvella ja nykyään lisään lähes joka salaattiin:))

Tää on melko ruokaisa, kun on juustoa ja pähkinöitä. Oheen vielä vaikka viipale paahdettua täysjyväleipää, niin ruoka on valmis.:)

Miia kirjoitti...

heips, mä vaihdoin mun blogin osoitetta, uusi on:
http://missys2closet.blogspot.com/

siirrythän sinne siis ;)

Miia kirjoitti...

Nyt syödään karppiruokaa, mikä ei kovin nopeeta oo kyllä. Kesäisin grillaillaan paljon, pihvin kanssa vaan salaatti :)

Marge kirjoitti...

Keke: Minäkään en allekirjoita itseäni hyvänä kokkina. Siksikin ne ruuat tahtoo olla niitä helppoja ja tuttuja.

Alma: Salaatit on kyllä hyviä ja niistä saa niin monipuolisiakin. Mainitsemasi salaatti kuulostaa herkulliselle :P Pitää kokeilla! Vuohenjuustoa harvoin tulee itse laitettua ruokiin. Lähinnä sitä tulee syötyä ravintolassa.

Miia: Siirrytäänpä uuden blogin puolelle! :) Kiitos ilmoituksesta.

miiah_: Grillailtua tulee kyllä kieltämättä kesäaikaan aina mahdollisuuksien mukaan :)