sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Viikonlopun viettoa ja opiskelupohdintoja.


Viikonloppu on taas lopuillaan. Lauantaina vietettiin ystävänpäivää uuden tuttavapariskunnan kanssa. Istuttiin meillä iltaa elokuvan, pizzan ja pelien äärellä ja mukavaa oli. Katsottiin Brad Pittin ja Angelina Jolien miehittämä Mr. & Mrs. Smith, jonka jokainen meistä oli jo kertaalleen nähnyt, mutta katsomisen arvoinen oli toistamiseenkin.

Aamulla nukuttiin pitkään ja heti aamutoimien jälkeen suuntasin kaverille ryhmätyötä tekemään. Teemme tällä hetkellä kehittämistyötä suurelle kansainväliselle firmalle, tällä kertaa ei siis ainoastaan koulua varten, joten työhön panostaminen on ollut melkoisesti tavanomaista raporttia suurempaa. Deadline häämöttää torstaissa ja työ on enää viimeistä viilausta vaille valmis, joten hyvältä näyttää. Toivottavasti itse yrityksessäkin oltaisiin tyytyväisiä - yhteystyö on ainakin pelannut mainiosti :)

Nyt on huomattavissa opinnoissa selkeästi se, että työelämään siirtyminen alkaa olla lähellä. Enää ei keskitytä vain koulun sisällä toimimiseen, vaan lähdetään jo tekemään töitä organisaatioillekin. Osaamisen ja tiedon soveltaminen nousee jo suurempaan osaan, sillä enää ei riitä pelkkä teorian hallitseminen, vaan osaamista pitää näyttää käytännössäkin. Raportteja väännetään hullunlailla, mikä on osaltaan verottanut opinnäytetyöni aloittamista. Onhan tässä aikaa marraskuulle saakka, mutta kun aion olla koko kesän aina toukokuusta (mahdollisesti jopa huhtikuusta) syyskuun loppuun asti töissä 40 tuntia viikossa ja mahdollisesti jäädä harjoittelujakson jälkeen samaan firmaan töihin, ei aikaa ja voimavaroja välttämättä paljoa enää löydy kotona opparin vääntämiseen. Tiistaina on tapaaminen opinnäytetyöni ohjaajan kanssa ja käydään vähän läpi ideoitani opparin suhteen ja mistä kannattaisi lähteä liikkeelle. Jospa tapaaminen antaisi oman pienen motivaatioruiskeensa ja työ nyt lähtisi hiljalleen etenemään.


Hieman hairahdin viikonlopun vieton selostuksesta. Anyway, ryhmätyön teon jälkeen hakemaan miehelle apteekista lääkkeitä flunssan hoitoon ja Milon ja kaverin kanssa lenkille. Käytiin reipas parituntinen reippailemassa talvisessa pakkassäässä. Asuntojakin netistä katseltiin ja yhteen paikkaan soitettiinkin, mutta pidemmälle asia ei edennyt, kun omistajapariskunta ei halua asuntoonsa koiraa. Nyt on kuitenkin laitettu toimeksianto asunnonvuokrauksesta menemään yhdelle yhtiölle, joten katsotaan ilmaantuisiko sitä kautta mitään sopivaa. Yksi unelmien koti meille kiitos!

2 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Oooh, ihana viikonloppu! Ja tsemppiä asunnonhakuun. Nuo lemmikit hiukan sitä hidastavat kun kaikki eivät halua niitä lattioita naarmuttamaan. Mutta onneksi poikkeuksiakin löytyy!

Marge kirjoitti...

Milla: Juu, monet eivät lemmikkejä halua, mutta onneksi löytyy niitäkin, jotka suvaitsevat lemmikin muuttavan asuntoonsa. Toivottavasti joku kiva koti löytyy :)