tiistai 27. tammikuuta 2009

Peli-ilta.

Tiedättekö kaikki ne hauskat lautapelit, joita tulee pelattua niin harvoin! Lapsena pelejä pelattiin jopa päivittäin, mutta kuinka usein niitä tulee pelailtua enää tässä iässä? HARVOIN, ainakin minun tapauksessani.

Päätettiin kaverien kanssa, että vietetään joku ilta vähän erilaisempaa laatuaikaa keskenämme. Kaivetaan kaikki vanhat lautapelit esiin ja pelataan ilta kaikkea Aliaksesta Muuttuvaan labyrinttiin, eikä kiirehditä minnekään baariin, vaan jos siltä tuntuu, niin jatketaan vaikka koko yö :) (Juomathan ovat tietenkin muutoin sallittuja, vähän kotibileiden henkeä!)

Alias on aina huippu, varsinkin vähän isommalla porukalla. Sanan selitykset on välillä tosi koomisia ja varsinkin, jos parina ei ole ihan se tutuimmista tutuin, voi selittäminen olla välillä haastavaakaan. Itsellä ainakin kädet viuhuu selittäessä aina siihen malliin, että elekieli näyttää enemmän espanjalaisten ja italialaisten tyyliltä kommunikoida kuin ihan perus Suomimeiningiltä.

Toinen ehdoton lempparini on Monopoly, jota olen aina silloin tällöin pelaillut edelleen vanhempien luona käydessäni. Nuorena keksittiin aina omia sääntöjä ja otettiin hirveistä lainoja pankista, mutta kyllä ne aidot ja alkuperäist säännöt kaikki variaatiot voittaa.

Muuttuva labyrintti kuuluu lapsuusajan suosikkeihin, jota en ole pelaillut ties milloin viimeksi. Tämän pelin kuitenkin moni kaverini haluaa ehdottomasti mukaan peli-iltaan, joten pääsee taas vanhoja muistoja virittelemään pelilaudan äärellä. Muitakin pelejä mukaan otetaan varmaan ihan perus muistipeleistä ja korteista lähtien. Kunhan seuraavan kerran menee vanhempien luona käymään, pitää kaikki pelit kaivaa mukaan ja alkaa peli-illan ajankohtaa suunnittelemaan :)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi vitsit, täytyy minunkin järejstää kavereille tuollainen peli-ilta! Tulipa ikävä lautapelejä:)

Tea kirjoitti...

Mekin (tai ainakin minä) olemme innostuneet lautapeleistä yhden kaveripariskunnan myötä. Tällä hetkellä ehdoton suosikkini on Menolippu, joka tosin on siis uudempi peli eikä muisto lapsuudesta. Mutta sitä suosittelen ehdottomasti! Lisäksi perus Trivial Pursuit, Monopoli yms. pettävät vain harvoin. :)

Marge kirjoitti...

Cocos: Järjestä ihmeessä! :) Munkin tekis nyt mieli niin pelailla vaan :)

Teea: Trivial Pursuit on kyllä kans tosi hyvä. Mulle tuo menolippu on ihan outo peli, pitääpä tutustua.

Gemma kirjoitti...

Hitto en edes muistanut tuon Labyrintti-pelin olemassa oloa! Pelattiin pienenä serkun kanssa tuota kyllästymiseen asti !

Marge kirjoitti...

Gemma: En minäkään muistanut, ennen kuin taas kuulin siitä. Nyt vaan piiloista kaivamaan ja pelit pystyyn.

Pipari kirjoitti...

alias on vieläki tosi hyvä, tosin siinä tunteet kuumenee näin aikuisena pelatessa. huudetaan ja kiroillaan miehen kanssa toisillemme jos toinen ei tajua:D

Marge kirjoitti...

Pipari: joo, tiedän tunteen. varsinkin, jos toinen ei tiedä jotain tosi helppoo sanaa, nii hermostuu!